top of page

HISTORIEN OM DANISH HEALTHCARE

Danish Healthcare ApS har siden 2007 fokuseret på engangsprodukter af meget høj kvalitet.

Virksomheden blev i 2007 grundlagt af tidligere anæstesisygeplejerske Marianne Lund Larsen og hendes mand Per Lund Larsen. 

Marianne har gennem sit mangeårige virke som sygeplejerske altid været interesseret i at højne sikkerheden for patienter og det sundhedsfaglige personale, og i 2007 udviklede hun de første produkter, som havde til formål at eliminere risikoen for krydskontamination. Man brugte på daværende tidspunkt kun flergangsremme til at positionere patienter under operationer.

 

Marianne opdagede at flergangsremmene ikke kunne rengøres tilfredsstillende efter en operation. Risikoen ved genbrug var netop at sprede bakterier og vira fra én patient til en anden. 

Det koster i gennemsnit sundhedsvæsenet 20.000 DKK når en patient bliver smittet på hospitalet. Samlet set løber dette op i mere end 1 mia. DKK om året alene i Danmark. 

Udover god håndhygiejne, er en af de store fokusområder netop anvendelsen af engangsprodukter. 

Det koster i gennemsnit ca. 10 DKK per operation at anvende engangsremme. Dette er en yderst beskeden udgift, når det holdes op imod udgiften til behandling af sygehusinfektioner. 

 

Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, og vi fortsætter derfor med at levere de 2-lags-remme vi udviklede i samarbejde med sygehusene i 2007.

Danish Healthcare er konstant på udkig efter at erstatte flere og flere flergangsprodukter, med netop engangs, for på den måde at være med til at reducere antallet af sygehusinfektioner.

bottom of page